Rundrejse i Sydafrika, Lesotho & Swaziland

Inspiration til din skræddersyede rejse

Denne rundrejse i Sydafrika bringer dig fra Johannesburg til Cape Town og lægger ligeledes vejen forbi gennem Zululand, Swaziland og Lesotho. Du kan virkelig se frem til en oplevelsesmættende rute, der tager dig forbi mange af Sydafrikas absolutte højdepunkter. Oplev det fantastiske dyreliv i Kruger Nationalpark og bliv betaget af den storslåede natur og de smukke udsiger i Blyde River Canyon, som er verdens tredjestørste kløft. Rejsen forsætter igennem det lille kongedømme Swaziland samt de skønne landskaber i Drakensbjergene.

Du skal naturligvis også opleve mininationen Lesotho, der ligger højt i det centrale Sydafrika. Lesothos smukke bjerge, brusende floder og lokale landsbyer vil med stor sandsynlighed fortrylle dig, og har du mod på det, har du måske lyst til at opleve den flotte natur på hesteryg. Fra Lesotho går turen til Addo naturreservatet, som er berømt for sine elefanter, inden turen forsætter videre ad den ikoniske Garden Route. Turen rundes af i Cape Town ved Afrikas sydspids og Eastern Capes berømte vinområder.

Du kan se frem til 20 dages rejse med alt det bedste Sydafrika kan byde på af natur, dyreliv kultur og kulinariske oplevelser.

Pris fra DKK 39.775

per person i delt dobbeltværelse

Inkluderet i prisen

Fly Danmark – Johannesburg og Cape Town – Danmark
Indkvartering som beskrevet i rejseprogram
Safari og udflugter som beskrevet i rejseprogram
Transfer som beskrevet i rejseprogram
Måltider som beskrevet i rejseprogram
Transfer i minivan eller firhjulstrækker
Erfaren engelsktalende chauffør / guide
Flaskevand under safari (2 x halvliter per person/dag)
Relevante parkgebyrer
Skatter og afgifter
Forplejning på oversøiske fly

Ikke inkluderet i prisen

Visum
Vaccinationer
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring
Drikkevarer
Måltider som ikke er beskrevet i rejseprogrammet
Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale o.lign.
Gebyr til fremskaffelse af forsinket eller bortkommen bagage
Omkostninger til personlige udgifter som f.eks. telefonopkald, internet, vasketøj osv.
Andet som ikke er nævnt i rejseprogrammet

  • Kruger Nationalpark

  • Swaziland

  • Lesotho

  • Addo Elephant Nationalpark

  • Lesotho

  • Table Mountain i Cape Town

  • Boulders Beach i Cape Town

Program

Dag 1: Ankomst til Johannesburg

Ved ankomst til Johannesburg om formiddagen bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Mulige tilkøbsaktiviteter i Johannesburg
Herunder ses en liste over de mest populære aktiviteter i Johannesburg. Vi anbefaler at booke på forhånd. Alle aktiviteter er afhængige af ledighed og på nogle udflugter kræves der et minimum antal deltagere for at kunne gennemføre turen. Nogle udflugter tilbydes kun i bestemte perioder eller bestemte dage på ugen. Venligst kontakt os, såfremt du ønsker at booke en af nedenstående ture.

  • Aparteid Museum Tour
  • Gold Reef City Tour
  • Johannesburg City Tour
  • Soweto Tour
  • Lesedi Cultural Village Tour
  • Sun City Tour
Dag 2: Johannesburg – Mpumalanga (385 km)

Med afgang kl. 6.30 fra Johannesburg rejser du mod det østlige Mpumalanga. Her er landskabet karakteriseret med smukke bjerge, panoramiske passager, dale, floder, vandfald og frodig skov. Du tilbringer natten i byen Graskop, som er en lille skovfyldt by beliggende i området ved Drakensbjergene, hvor panoramaruten starter samt ved indgangen til den berømte Kruger Nationalpark.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 3-4: Kruger Nationalpark (250 km)

Morgenen starter kl. 7.00 med en scenisk køretur langs panoramaturen, som utvivlsomt er en af de smukkeste destinationer i Sydafrika. Den mest spektakulære strækning går fra verdens tredjestørste kløft, Blyde River Canyon, som er fyldt med frodig vegetation og et rigt dyreliv. Du stopper ved Bourke’s Luck Potholes for at se de fascinerende stenformationer, der er blevet formet gennem mange års erosion. Om eftermiddagen tager du videre til Kruger Nationalpark, hvor du tilbringer 2 nætter inde i parken. Her er der mulighed for at møde størstedelen af Afrikas dyreliv, når du skal på spændende morgen- og eftermiddagssafari. Der er mulighed for at opgradere din safari til en åben safaribil mod ekstra betaling.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 5-6: Swaziland (190 km)

I dag krydser du grænsen og rejser til det bjergrige Swaziland, som er styret af King Mswati III, og er ét ud af de tre lande i Afrika, der er styret under monarki. Her vil du opleve nogle af landets mange traditioner og udforske Swazi’ernes stolte kultur. Du tilbringer to nætter i Mlilwane Wildlife Sancturary, som er Swazilands første bevaringsområde og er beliggende i det man kalder ”Valley of Heaven”. Udover et mangfoldigt fugleliv, er her en bred vifte af dyr, at opleve. Det er alt fra flodheste, giraffer, zebraer og forskellige antilopearter, og du kan med stor sandsynlighed opleve nogle af disse dyr på den guidede walking safari om eftermiddagen. Dagen efter besøger du Umphakatsi-høvdingens gård, hvor du får en interaktiv oplevelse, når du møder høvdingen i egen høje person, prøver kræfter med at male majs, laver flettemalerier af bjerggræs eller deltager børnenes traditionelle sang og dans. Du tilbydes et lokalt måltid mad, og har du lyst, kan du gå all-in på oplevelsen, og nyde maden på helt lokal manér – ved at spise det med hænderne.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 7-8: Zululand, Sydafrika (440 km)

Du bruger dagen som du har lyst. Der er rig mulighed for at tage på udforskning i området, lære mere om dagligdagen i Karatu, læse en bog, tage på cultural tour (det kan vi arrangere her fra) eller hvad du nu har lyst til. Lodgen ligger i smukke omgivelser, så måske dagen bare skal bruges på at nyde udsigten.

Efter et besøg til et håndværksmarked krydser du igen grænsen tilbage til den sydafrikanske side ved Kwa-Zulu Natal. Om eftermiddagen kører du til iSimangaliso Wetland Park, der er listet som Sydafrikas første verdensarvssted. Her tager du på en bådtur ved flodmundingen af St. Lucia, hvor du kommer helt tæt på flodheste og krokodiller, som bor i søen. Den efterfølgende dag udforsker du Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve i en safaribil. Hluhluwe-iMfolozi er det ældste dyrereservat i Afrika og er et godt sted at spotte både det hvide og sorte næsehorn.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 9-10: Drakensbjergene (540 km)

Du bevæger dig længere ind i landet, hvor du bruger to nætter i den nordlige del af Drakensbjergene. Området er kendt for dets storslåede landskaber af tårnhøje bjerge, uendelige skove og kølige bjergstrømme. Ved 3.482 meters højde når du Sydafrikas højeste bjergkæde, som strækker sig over ca. 1.000 km fra sydvest til nordøst. Tiden bruges på at nyde dette maleriske område på en guidet tur.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 11-12: Lesotho (420 km)

I dag krydser du grænsen til Lesothos kongerige, som er den sydligst beliggende indlandsstat i verden. Et land der er rig på naturlig skønhed, flora, fauna og kulturel arv. Malealea er beliggende i den fjerne del af det vestlige Lesotho, som er fuldstændig betagende i sin skønhed. Her har du chancen for at opleve det traditionelle Basotho folk, som er en nation med stolte traditioner, overbevisninger og skikke. Men et besøg til Lesotho er ikke komplet uden en tur på hesteryg, og dette får du mulighed for på en ridetur, hvor det tydeligt ses, hvordan ponyerne klarer de smalle stier bedre end en firehjulstrækker.                 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 13: Cradock, Sydafrika (415 km)

Du forlader det smukke Lesotho og kører mod den historiske by Cradock, som er kendt for stjerneklare nætter og traditionel Karoo gæstfrihed. Grundlagt i 1814 som en højborg, er denne by nu et vigtigt centrum indenfor kælvning, mejeri og frugtlandbrug. Cradock er et sted, hvor mange litterære legender er opvokset og den oprindelige del af byen er prydet med de fineste, gamle bygninger.                      

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 14: Addo Elephant National Park (300 km)

Addo Elephant Nationalpark tilbyder et unikt dyrelivsreservat, som er kendt for Addo elefanten samt den resterende bestand af billearten ’flightless dung beetle’. Du tilbringer eftermiddagen på en safari i en af turbilerne, hvor du leder efter elefanter, sorte næsehorn, løver, bøfler og leoparder. Det er muligt at opgradere safarien til en åben safaribil mod ekstra betaling. Om aftenen er det muligt at se de nataktive dyr ved det oplyste vandhul.

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 15-16: Tsitsikamma, Sydafrika (240 km)

Efter morgenmaden rejser du videre til en region fyldt med blændende skønhed langs den sydafrikanske kystlinje, også kendt som ’The Garden Route’. Her tilbringer du to nætter i Storms River Village ved hjertet af Tsitsikamma Forest. Du skal på en afslappende gåtur langs en af de korte stier, hvilket giver mulighed for at udforske den kystnære bush og stenfyldte strandbred. Du har også mulighed for at springe ud over Bloukrans River i verdens højeste bungee jump på 200 meter.                                

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 17: Oudsthoorn, Sydafrika (280 km)

Efter et besøg til ’The Heads’ i Knysna, rejser du over Outeniqua bjergene og videre til ’Little Karoo’ og til byen Oudtshoorn, der er kendt som verdens strudsehovedstad. Her tager du en tur til de berømte Cango Caves med de imponerende og gamle stalagmitter og stalaktitter.                                      

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 18-19: Cape Town, Sydafrika (450 km)

På vejen til Cape Town besøger du den nydelige og charmerende by Stellenbosch, hvor du har en vinsmagning og en rundvisning i vinkælderen. Eftermiddagen er til fri disposition, hvor du kan nyde en drink til solnedgangen på en af de mange strande eller give dig hen til Cape Towns mange shoppingmuligheder ved V&A Waterfront. Dagen efter skal du udforske de mange attraktioner som ’The Mother City’ har at tilbyde på Cape Point turen. 

Indkvartering: Din valgte lodge inkl. morgenmad

Dag 20: Cape Town – Transfer til lufthavnen

Brug den sidste dag på egen hånd, hvor du kan køre i svævebane op til Cape Towns berømte Table Mountain eller nyde en sidste udsigt over ’Kap det gode håb’ inden du om aftenen bliver hentet og kørt til lufthavnen, hvor du skal med dit fly hjem mod Danmark. Med i bagagen har du vidunderlige minder om en uforglemmelig rejse i Sydafrika. En rejse, du aldrig glemmer.

Mulige tilkøbsaktiviteter i Cape Town:
Herunder ses en liste over de mest populære aktiviteter i Cape Town. Vi anbefaler at booke på forhånd. Alle aktiviteter er afhængige af tilgængeligheden og på nogle udflugter kræves der et minimum antal deltagere for at kunne gennemføre turen. Nogle udflugter tilbydes kun i bestemte perioder eller bestemte dage på ugen. Venligst kontakt os, såfremt I ønsker at booke en af nedenstående turer.

  • Full Day Cape Winelands Tour
  • Winelands with Bicycles
  • Cape Town City Cycle Tour
  • Township Tour
  • Shark Cage Diving i Gansbaai
  • Whale Route Tour
  • Give Back Cultural Field Trip
Dag 21: Hjemkomst
I lander i Danmark i henhold til jeres flyselskab.

Velkommen hjem.

Praktisk

Visum
Sydafrika:        Visum påkrævet. Anskaffes ved ankomst i lufthavn og er gratis.
Lesotho:          Visum påkrævet. Kan købes ved grænsen.
Swaziland       Visum påkrævet. Kan købes ved grænsen

Vaccinationer
Gul feber:            Ikke påkrævet
Hepatitis A:        Kontakt venligst egen læge
Malaria:              Kontakt venligst egen læge
Andet:                 Kontakt venligst egen læge

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.
Forsikringer kan købes hos Vores Afrika. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring.

Transport          
Firhjulstrækker eller minivan

Afrejse fra
Valgfri lufthavn        

I øvrigt
Vores Afrika bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs ZAR/EUR/DKK.

Bemærk
Der gælder særlige regler for børn under 18 år, der rejser ind i Sydafrika, hvis barnet ikke rejser med begge sine forældre. Barnet skal medbringe fødselsattest, hvoraf både barnets navn og begge forældres navne fremgår. Rejser barnet med én eller helt uden forældre kræves der samtykke fra denne/disse. Vi anbefaler, at der medbringes fødselsattester på dansk og engelsk ligesom samtykkeerklæringen også bør være på engelsk.